2019#4

di 15.10 / Wim Cuyvers, Antoine Devaux, Francis Jonckheere en Pedro Prazeres

BILDNIS & Cinema Lumière te Brugge

Dinsdag 15 oktober 2019 – 20:00

Op 10 september 2018 vertrekken Wim Cuyvers, Antoine Devaux, Francis Jonckheere en Pedro Prazeres aan de waterkrachtcentrale in Génissiat (in het Franse departement Ain) richting Frasne (in het departement Doubs). Daarbij volgen ze de hoogspanningslijn van 400.000 volt die het uitzonderlijke landschap van Haut-Jura volledig doorsnijdt. Onder elk van de 214 pylonen worden een aantal handelingen uitgevoerd. Eén van de handelingen is het registreren van 25 seconden geluid en 25 seconden film (telkens met de camera gepositioneerd in het midden van de ruimte onder de pyloon, kijkend in de richting van de volgende pyloon). Nadien monteerden ze dit beeld en geluid  tot een langspeelfilm. 

Dicht struikgewas, weiden, zichten op bergruggen, bergkammen en valleien waarin de kabels van de hoogspanningslijn duiken, volgen elkaar op. En steeds is er, in wisselende intensiteit het vertrouwde geknetter van de hoogspanningslijn, vermengd met vogelgefluit, gonzende insecten en het geluid van koebellen, sportvliegtuigen, auto’s en zaagmachines.

We nemen de tijd om naar de film te kijken, maar zeker ook om in gesprek te gaan, onder andere met architecten Wim Cuyvers en Francis Jonckheere erbij. 

Dinsdag 15 oktober 2019
Afspraak om 20:00 aan Cinema Lumière 
Sint-Jakobsstraat 36
in Brugge

€9 standaard per persoon online
€8 voor studenten, kinderen, 65-plus of Vriend van Lumière
€0,50 handlingkosten exclusief 
Tickets online via Cinema Lumière 
of ter plaatse aan de onthaalbalie 

http://lumierecinema.be