2022#4

zo 04.12 / We zullen zien, Max Kesteloot

We zullen zien
Max Kesteloot
Zondag 4 december om 11:00
Auditorium Mu.ZEE, Romestraat 11 in Oostende

In 2020 ontstond ‘Good lost corners. Places that appeal to me.’ In dit boek en de gelijknamige tentoonstelling neemt Max Kesteloot de kijker mee naar banale plekken die hij betekenis geeft. Op vraag van het Vlaams Architectuurinstituut nam hij in zijn eigen woonplaats Oostende onder de loep, waarbij een wandeling het resultaat werd van een maandenlange zoektocht naar de schoonheid in verloren hoeken en kanten van de Stad Aan Zee.

"Tegelijkertijd is stilstaan en nadenken een fundamentele stap in mijn proces als beeldend kunstenaar. Veelal moet ik mezelf vervreemden van een context vooraleer ik mezelf zover krijg om stil te staan. Ik weet niet of ik mezelf tout court wel wil vervreemden van mijn eigen vertrouwde omgeving. De plek die mij stabiliteit geeft om met mijn ervaringen van vervreemding op andere plekken te kunnen omgaan. Mijn vertrouwde Oostende, als veilig baken – tegelijkertijd vlotte ontvangster van uitheemse ervaringen."

Op zondag 4 december vertrekken we vanuit 'We zullen zien' dat in 2021 tijdens het Festival van de Architectuur werd ontwikkeld, om verder op verkenning te gaan in het oeuvre van Max Kesteloot zelf. Er worden niet alleen woorden en beelden gepresenteerd, maar in een vraaggesprek met Els Wuyts wordt het denken, werken en maken van de kunstenaar beetje voor beetje ontvouwd.

Inschrijven kan via deze linken: ticketlink 
of stuur een mailtje naar uit@oostende.be
of bel even op nummer 0800 1 8400
of kom langs via het onthaal op de dag zelf

10 euro leden / 15 euro niet-leden