2020#4

vr 11.12 / Sofie Muller - geannuleerd

Een reusachtig pand met een historische achtergrond in Gent de leefwereld voor Sofie Muller (°1974). Het is de voormalige woning van de architect Jean-Baptiste Bethune, de medestichter van de Sint-Lucasscholen en de gangmaker van de neogotiek in België. Ze werkt er in een ruim atelier, ooit de stallingen en het koetshuis vol licht en ruimte.

Sofie Muller is vooral bekend als beeldhouwster, maar ze schildert en tekent ook. Haar werk kenmerkt zich door een zichtbare kwetsbaarheid. Het materiaal is vaak rauw gebruikt, natuurlijke littekens en sporen in het albast bepalen het resultaat. De mens staat centraal: het lichaam, het lijden, de emoties.

Ik kom uit een antiquairsfamilie, van wie ik de voorliefde voor het verzamelen heb meegekregen. Ik verzamel alles wat me boeit. Regelmatig komen dergelijke voorwerpen in mijn installaties terecht.

Meer informatie: http://www.sofiemuller.be

Vrijdag 11 december 2020 \ Afspraak om 15:00 aan de ingang van het atelier Prinsenhof 71 in Gent

Naar aanleiding van de coronacrisis werd beslist om alle culturele activiteiten te annuleren. Het UiTloket zal de tickethouders persoonlijk contacteren. Ben jij in het bezit van een ticket van een geannuleerde activiteit en werd je nog niet gecontacteerd: raadpleeg dan deze website en geef jouw gegevens met betrekking tot je ticket(s) door aan het UiTloket via het invulformulier, ten laatste op vrijdag 4 december 2020: https://www.oostende.be/tegast-uitloket-corona/