2013#2

zo 09.06 / Screening: 'Shadows of our forgotten ancestors'

Zondag 09 juni 2013

Filmscreening ‘Shadows of our forgotten ancestors’ in Cinema de Keizer

6_filmscreening

Deze magistrale film is een parel uit het oeuvre van de dissidente Armeense regisseur Sergei Paradjanov. De film maakt gebruik van een zeer symbolische beeldtaal en vertelt het verhaal van een jongeman, Ivan, die verliefd wordt op de dochter van de moordenaar van zijn vader. De film is in hoge mate symbolisch en maakt veelvuldig gebruik van religieuze en folkloristische beelden. De kleuren vertegenwoordigen op doordringende wijze de stemming; waarbij periodes van rouw bijvoorbeeld in zwart-wit werden geschoten.

De film wordt vertoond in Cinema De Keizer, een authentieke dorpsbioscoop in Lichtervelde, een monument om te koesteren. De film wordt voorafgegaan door een lezing over het oeuvre van deze cineast door Sofie Verdoodt, artistiek leider bij Art Cinema OFFoff. Deze start om 11:00, eveneens in Cinema De Keizer en kost 15 euro pp, gevolgd door een eenvoudige broodjeslunch.

Praktische informatie

- informatie en inschrijven via info@bildnis.be - afspraak om 13:30 aan Cinema De Keizer - Neerstraat 11 in Lichtervelde - 5 euro per persoon, ook niet-leden zijn van harte welkom (max. 50) - taal van de film : Oekraïens / ondertiteling : Nederlands en Frans - duur : 97 minuten - overschrijven kan op rekeningnr 280-0407407-44 (IBAN BE55280040740744 / BIC GEBABEBB) of ter plaatse betalen - geen vervoer? we helpen je graag op weg (carpooling)!