2013#1

za 16.03 / Philip Aguirre y Otegui

Zaterdag 16 maart 2013

Bezoek aan de tentoonstelling Philip Aguirre y Otegui in Mu.ZEE Oostende

3_aguire 2

Het werk van Philip Aguirre y Otegui heeft een uitgesproken geëngageerd en humanistisch karakter:  hij kiest consequent voor klassieke technieken, traditionele materie, motieven en genres. Zijn blik is gericht op de wereld en zijn gehele oeuvre straalt hierdoor een bepaalde vorm van doordachtheid uit: het is krachtig maar tegelijkertijd poëtisch. Omgeven door een veelheid aan beelden, kiest hij vormen uit zijn eigen leven en herinneringen als basis van zijn werk. De tentoonstelling toont een schitterende selectie van zowel vroege als recente sculpturen, tekeningen, collages en foto’s. De werken komen zowel uit privéverzamelingen als openbare collecties waaronder De Matrasdrager, de Waterdraagster, Fallen dictator, de liggende man…

Voor de leden van BILDNIS zal de kunstenaar ons persoonlijk ontvangen en begeleiden in de tentoonstelling, een mooie ontdekkingsreis doorheen het oeuvre van deze kunstenaar!

Praktische informatie

- afspraak om 10:30 aan Mu.ZEE (Romestraat 11 – Oostende) - inschrijven via info@bildnis.be - 8 euro per persoon, begeleiding en tickets inbegrepen - transport niet inbegrepen - overschrijven kan op rekeningnummer 280-0407407-44 (IBAN BE55280040740744 / BIC GEBABEBB)