2020#4

za 31.10 / ONTMOETING MET Sofie Muller

Een reusachtig pand met een historische achtergrond in Gent de leefwereld voor Sofie Muller (°1974). Het is de voormalige woning van de architect Jean-Baptiste Bethune, de medestichter van de Sint-Lucasscholen en de gangmaker van de neogotiek in België. Ze werkt er in een ruim atelier, ooit de stallingen en het koetshuis vol licht en ruimte. We zijn er welkom voor een ontmoeting vlak voor een grote tentoonstelling.

In het voorjaar van 2020 gaat ze immers in dialoog met Auguste Rodin. In Musée Fenaille in het Franse Rodez is een zaal gewijd aan zijn studies en interpretaties van portretten van mevrouw Fenaille, echtgenote van de oprichter en een belangrijke mecenas. Het wordt als vrouwelijke kunstenaar dan ook een uitdaging om te werken in een zaal met beelden van Rodin gewijd aan een vrouwelijk model.

Sofie Muller is vooral bekend als beeldhouwster, maar ze schildert en tekent ook. Haar werk kenmerkt zich door een zichtbare kwetsbaarheid. Het materiaal is vaak rauw gebruikt, natuurlijke littekens en sporen in het albast bepalen het resultaat. De mens staat centraal: het lichaam, het lijden, de emoties.

Ik kom uit een antiquairsfamilie, van wie ik de voorliefde voor het verzamelen heb meegekregen. Ik verzamel alles wat me boeit. Regelmatig komen dergelijke voorwerpen in mijn installaties terecht.

November 2020 (ot be confirmed)\ Afspraak om 15:00 aan de ingang van het atelier\ Prinsenhof 71\ in Gent

€15 per persoon voor leden\ €20 per persoon voor niet-leden\ \ Inschrijven via UiTloket\ Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende\ 059/33.90.00 – uit@oostende.be – www.uitinoostende.be\ Openingstijden: maandag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur\ zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur

Meer informatie: http://www.sofiemuller.be