2022#4

zo 06.11 / On sculpture, Heidi Ballet

On Sculpture
Heidi Ballet
Zondag 6 november om 11:00
Auditorium Mu.ZEE, Romestraat 11 in Oostende

Heidi Ballet is als curator verbonden aan DE SINGEL in Antwerpen en is momenteel gastprofessor aan Sint-Lucas Academie Antwerpen. In 2018 en 2021 was ze curator van Beaufort, twee succesvolle edities van de Triënnale langs de Belgische kust. Tentoonstellingen die ze cureerde zijn onder meer de 2019 Tallinn Photomonth Biennial, de 2017 Lofoten Biennial (LIAF) en de tentoonstellingsreeks Our Ocean, Your Horizon in Jeu de Paume Paris en CAPC Bordeaux (2016). Ze heeft een onderzoeksinteresse in oceanen en watermassa's, alsook in de filosofische gevolgen van de klimaatverandering.

In DE SINGEL is Heidi Ballet sinds kort verantwoordelijk voor On Sculpture, een beeldende kunstenparcours in en rond het gebouw dat in eerste instantie gecureerd werd door Moritz Küng onder de naam Curating The Campus. Ze geeft aan de hand van afbeeldingen een rondleiding doorheen het parcours dat vandaag werken bevat van Matt Mullican, Dominique Gonzalez-Foerster, Rémy Zaugg, Pierre Bismuth, Walter Swennen, Christophe Terlinden, Edith Dekyndt, Cerith Wyn Evans en Sammy Baloji. Daarnaast geeft ze een reflectie over kunstintegratie in de publieke ruimte vandaag.

"Wat me erg interesseert is het feit dat een permanente kunstintegratie niet ontsnapt aan het feit dat de wereld omheen het kunstwerk steeds in verandering is, en de relevantie van een werk hierdoor kan fluctueren. In hoeverre kunnen beelden maatschappelijke veranderingen doorstaan en hun relevantie behouden? Op welke manier beïnvloedt de klimaatcrisis de kunst van vandaag, en het soort werken dat we plaatsen in de publieke ruimte?" 

Inschrijven kan via deze linken: ticketlink 
of stuur een mailtje naar uit@oostende.be
of bel even op nummer 0800 1 8400
of kom langs via het onthaal op de dag zelf

10 euro leden / 15 euro niet-leden

interesse om lid te worden? klik hier