2023#1

zo 05.03 / Nikolay Karabinovych - From coast to coast. Invisible bridges in Belgium and Ukraine.

Nikolay Karabinovych
From coast to coast. Invisible bridges in Belgium and Ukraine.
Zondag 5 maart om 11:00
in het auditorium van Mu.ZEE 
Romestraat 11, Oostende

English spoken / de ontmoeting zal vooral in het Engels doorgaan.

Nikolay Karabinovych (°1988, Odessa) werkt in verschillende media, waaronder video, geluid, tekst en performance. Vanaf 2019 studeerde hij aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Gent en in 2017 was hij assistent-curator van de 5e Biënnale van Odessa. Nikolay Karabinovych ontving de eerste speciale PinchukArtCentre Prize in 2020, voor zijn werk Even Further. Zijn werk was te zien in het M HKA  in Antwerpen, het PinchukArtCentre Kyiv, het Jewish Museum and Tolerance Center in Moscow, en het Museum of Modern Art in Odessa.

"In mijn praktijk richt ik me op dramatische sociale geschiedenissen van Oost-Europa. Ik vertrek meestal vanuit historisch onderzoek en benadering van het collectieve en persoonlijke geheugen door middel van analytische, conceptuele of interventionistische tactieken. Op basis van mijn passie voor muziek ben ik geneigd het muziekarchief te heroverwegen, aangezien een muzikaal ritueel gepaard gaat met bijna alle vormen van menselijke activiteit. Dit maakt het mogelijk om botsingen tussen kortstondige en monumentale, huidige en verre geschiedenis te onderzoeken, waarbij de esthetische taal overzichtelijk blijft en een extra laag sociaal commentaar wordt gegeven."

Intervieuw met Annosh Urbanke in Mister Motley: De Oekraïense kunstenaar Nikolay Karabinovych raakt in zijn werk aan complexe persoonlijke en collectieve geschiedenissen. Hij poogt deze zichtbaar te maken, te gedenken en gaat op zoek naar eigentijdse vertalingen van deze verhalen.

€8 (-26 jaar) | €10 voor de lezing 
€80 voor de volledige lezingenreeks van 2023

Betaling kan via BE55 2800 4074 0744 / GEBABEBB
met vermelding van uw naam en/of de specifieke lezing
of ter plaatse aan het onthaal van BILDNIS 
in Mu.ZEE bij aanvang van de lezing.

Er is geen reservatie of bevestiging nodig.