2017#4

zo 19.11 / Marie Cloquet, Tamara Dees en Karen Vermeren

VLOED Begeleid bezoek aan de tentoonstelling in Koksijde, gecombineerd met artist talk met kunstenaars Marie Cloquet, Tamara Dees en Karen Vermeren Zondag 19 november 2017 – 11:00

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Vloed’ in Ten Bogaerde wordt een artist talk georganiseerd waar we met BILDNIS bij aansluiten, na dit gesprek nemen we de tijd om samen de tentoonstelling te bezoeken.

De ruimte van de prachtig gerestaureerde hoeve wordt even als een ‘ark van Noah’, overspoeld door hedendaagse beeldende kunst: zeezichten, vissersboten, ankers en tatoeages, zeemeerminnen en schelpen, golven en strand, met werk van Marcel Berlanger, Marie Cloquet, Stijn Cole, Tamara Dees, Koen De Gezelle, Mandy den Elzen, Koen van den Broek, Karen Vermeren.

Kunstenaars zijn al eeuwen gefascineerd door de oneindigheid van de zee. Net als bij de vissers is de zee hun werkterrein: het is een inspiratiebron, die ze soms romantisch, vaak ook dramatisch vormgeven. Ze geven beeld aan de ‘mysteries’ van de zee, zoeken de horizonten op tussen water en lucht, tussen de verte en de diepte, jagen naar de juiste kleur, toets of vorm. Ze huiveren er niet voor om zich langs grenzen te bewegen, tussen water en land, op zoek naar nieuwe imaginaire landschappen of creaties van de natuur, overwinnen de angst om oceanen en stormen te trotseren en zich in vloedgolven te storten. Ze hebben hun vlag neergezet op dit eiland van kunst te midden van het groen van de omliggende weilanden en het blauw van de Noordzee vlakbij.

Meer weten? http://www.koksijde.be/kunstencentrumtenbogaerde en http://www.navigomuseum.be/nl/onze-vissers-het-dna-van-het-zilte-leven