2013#3

di 09.07 / Marc Van den Bossche, Onno van Gelder, Elina Saloranta, ... - Zwoele Avonden

Dinsdagen 9, 16, 23 en 30 juli 2013

Tijdens vier nocturnes in juli bieden we een podium aan mensen met een intens en bezield verhaal

1_zwoele-avonden

Tijdens deze zwoele zomerse dagen willen wij jullie verwarmen met een bundeling van activiteiten onder het thema: Passie. Passie, een woord dat ruikt naar gedrevenheid, proeft naar opwinding, brandt als vuur. Met een vleugje liefde brengen we bij deze sensuele temperaturen bevlogen mensen aan het woord, bezoeken we intense tentoonstellingen en mijmeren we geestdriftig over gepassioneerd zijn in al zijn gedaanten.

#1 Dinsdag 09.07.2013 Erotiek: passie en pathos. Een gesprek met Marc Van den Bossche over erotiek als dialoog: over zich geven en ondergaan, over de wijsheid van het lijf, over gesprekken die niet mogen eindigen en over horizontale transcendentie.

#2 Dinsdag 16.07.2013 ‘Noordzee, Texas’ is een film die in 2011 uitkwam en vertelt over een liefdesverhaal in de jaren ’70. En petit comité hebben we de kans om ook regisseur Bavo Defurne en producer Yves Verbraeken te ontmoeten.

#3 Dinsdag 23.07.2013 Onno van Gelder is geen onbekende in Oostende en als acteur en regisseur zien we hem aan het werk in alle uithoeken van het land. Vanavond vertelt hij ons een passioneel verhaal uit ‘Koningin voor één dag’.

#4 Dinsdag 30.07.2013 Met ‘Le lit des amants’ tonen we de filmische citaten van Elina Saloranta uit de roman ‘L’Amant de la Chine du Nord’ van Marguerite Duras. Twintig minuten opperste concentratie voor deze beeldende filmscreening en nabespreking nadien.