2018#2

zo 17.06 / Kevin Reynaert & Karel Verhoeven

THE ACT OF PATIENCE Kevin Reynaert

EDITED ARCHAEOLOGY Karel Verhoeven

Zondag 17 juni 2018   om 14:00

Kevin Reynaert leeft en werkt in St-Lambrechts-Herk, behaalde zijn master in de vrije kunsten aan de PHL te Hasselt en geeft sporadisch edities uit onder de naam Another Papercut. Zijn werk is het resultaat van tegenstellingen. Er is niet alleen de permanente spankracht tussen creëren en ontmantelen, maar er is ook de pendelbeweging tussen zijn en niet-zijn, tussen schijn en werkelijkheid, tussen waarheid en leugen. Het absolute wordt hier verdrongen ten voordele van de veranderlijkheid, van de aftakeling, van de destructie en van de entropie, die zonder het met veel woorden te vertellen, in elk beeld gevat zit. Het is een visuele ontdekkingstocht doorheen de vergankelijkheid van kleur in drukwerk.

Het werk van Karel Verhoeven behandelt geconstrueerde ruimtes op een audiovisuele, grafische en sculpturale manier. Op een analytische manier observeert, registreert en deconstrueert hij specifieke, afgebakende architecturale omgevingen. Deze documentatie wordt vervolgens gemonteerd, gekadreerd en gespatialiseerd. Hierdoor wordt telkens een nieuwe ruimte gesuggereerd waarbij texturen, ruimtelijke, plastische, auditieve en mentale lagen meer naar de oppervlakte komen te liggen. In zijn grafische en sculpturale werken tracht hij elementaire vormen en structuren te ontplooien en associëren om via een tactiele manier tot de essentie van zijn constructies te komen.

We ontmoeten Kevin en Karel en gaan met hen in een informeel gesprek over hun oeuvre en kunnen onmiddellijk genieten van een presentatie die ze speciaal voor BILDNIS samenstelden. De tentoongestelde werken kunnen ook na de artist talk bezocht worden.

Meer weten http://www.kevinreynaert.com/The-Act-of-Patience http://www.karelverhoeven.be/projects/edited_archaeology.html http://www.muzee.be/nl/muzee/t208953/p-l-flouquet-l-kassak-en-j-leonard-de-architectuur-van-het-beeld-tijdens-het-interbellum