2016#4

zo 06.11 / Jerry Galle

Zondag 6 november 2016 om 11:00 _Atelierbezoek in Gent bij kunstenaar Jerry Ga_lle

3-covers-atelier_galle

Jerry Galle stelt zich tot doel om, in de vorm van schilderijen, tekeningen of teksten, poëtisch misbruik te maken van machines. Hij verhoudt zich meer bepaald tot computers en robots; die laat hij dingen doen waarvoor ze niet bedoeld zijn. Uit die speelse ‘samenwerking’ tussen mens en machine ontstaat zijn werk.

We zagen zijn werk reeds in de tentoonstelling ‘Meervoud’ in EMERGENT in Veurne en gaan nu op bezoek in zijn atelier te Gent. Hoe ziet hij de idee van ‘abstraheren’ in zijn oeuvre?

Toen Jerry Galle begon als schilder werd hij sterk beïnvloed door de oude zwart/wit fotografie van bijvoorbeeld Fox Talbot of Niepce. De sensualiteit en vergankelijkheid van deze fotografie wordt vooral bewerkstelligd door het spel met het licht. Naarmate zijn onderzoek vorderde, is Galle ook verschillende media beginnen gebruiken. In zijn computergestuurde werken blijft het schilderen met licht echter een centraal gegeven. Via algoritmes komt hij tot een verbinding tussen geluid en beeld en onderzoekt hij hoe computergegenereerde beelden minder logisch of voorbestemd kunnen zijn. Centraal staat een emotionele betrokkenheid met de (digitale) beelden. De werken zijn voortdurend onderhevig aan verandering wat de beeldtaal ambigu en rijk aan interpretatie maakt.

Zo ontstaat de mogelijkheid tot een materiële poëzie. Of zoals de Franse filosoof Mikel Dufrenne het stelde: “On ne peut être matérialiste que poétiquement.”

Praktische info
 Afspraak om 11:00 aan de voordeur van het atelier aan de Kunsttoren - Offerlaan 5 in Gent

€6 per persoon voor leden / €10 per persoon voor niet-leden (€1 handlingkosten inclusief; eventuele lunch achteraf niet inbegrepen)

Inschrijven via UiTloket Oostende Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende 059/33.90.00 - uit@oostende.be - www.uitinoostende.be Openingstijden: maandag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur

Het atelier is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer: trein naar Station Gent-Sint-Pieters op ongeveer 10 minuten wandelafstand, in de buurt van de Albertbrug