2013#1

di 05.03 / Honoré d’O + Ulla von Brandenburg + Bernard Dewulf

Dinsdag 05 maart 2013

Daguitstap naar Gent met bezoek aan S.M.A.K., het atelier van Honoré d’O en een KASK-lezing met Bernard Dewulf

2_daguitstap_gent 2

Bezoek aan de tentoonstelling ENSEMBLEMATIC in S.M.A.K. met verwelkoming door de nieuwe senior curator Martin Germann. In deze tentoonstelling presenteert S.M.A.K. enkele van de opvallendste ensembles uit zijn collectie. Naast representatieve werken, worden ook verrassende en atypische installaties binnen het oeuvre van een kunstenaar opgesteld. Zo worden van Panamarenko vooral kleine objecten getoond in plaats van zijn vliegmachines en zijn van Luc Tuymans ook tekeningen en stempels opgenomen. Verschillende kunstenaars, onder wie Leo Copers, Mark Manders en Thierry De Cordier, werden betrokken bij de opstelling van hun werk. Korte wandeling ook langs de installatie van Leo Copers in het Citadelpark n.a.v. de voorbije zomertentoonstelling TRACK.

Bezoek aan het atelier van Honoré δ'O onder begeleiding van Eleen Deprez. De installaties van Honoré δ'O zijn composities van alledaagse materialen en objecten die zonder de minste technische pretentie werden gemaakt. Hij introduceert voortdurend bij toeval gevonden nieuwe objecten waarmee hij de grens tussen het dagdagelijkse en het kunstwerk onduidelijk maakt. Het toevallige opdagen van de toeschouwer en zijn of haar interactie met het werk functioneren als een vervolmaking van de installaties. De toeschouwer wordt met andere woorden deel van het werk. De installaties van Honoré δ'O zijn doordrongen van een gevoel van chaos gelegen in een web van onderliggende betekenissen en verbanden waarbij de werkelijkheid voortdurend overgaat in kunst en vice versa.

Bezoek aan de tentoonstelling GLEICH GLEICH GLEICH van Ulla von Brandenburg in, gevolgd door een etentje in KASK Café (om 18:00) op de Bijlokesite. Aansluitend wordt in het Anatomisch Auditorium plaats gehouden voor de KASK-lezing met Bernard Dewulf, die start om 20:00 en ingeleid wordt door Sofie Vandamme. Per academiejaar worden er twee reeksen van KASK-lezingen georganiseerd, in het najaar en het voorjaar, met vooraanstaande sprekers in de domeinen van beeldende kunsten, audiovisuele kunsten, vormgeving en drama.