2020#4

vr 27.11 / Hans Memling + Diana Al-Hadid, David Claerbout, Kehinde Wiley, Joseph Kosuth - geannuleerd

Deze tentoonstelling is uitgesteld naar het najaar van 2020 en vertrekt van de schilderkunst van Hans Memling die tot de belangrijkste schilders in het Bourgondische Brugge behoorde. Hij schilderde voor het middeleeuwse Sint-Janshospitaal niet minder dan vier werken die tot de absolute top van de schilderkunst van de Vlaamse primitieven behoren: één imposant altaarstuk en twee drieluikjes. Ook het geliefde Ursulaschrijn is van zijn hand. Door de eeuwen heen heeft Memling een grote invloed gehad op kunstenaars, waaronder zelfs Dürer en Rafaël. Zijn werk inspireert ook hedendaagse makers. Deze tentoonstelling geeft aan hoe hij nog steeds de kunstscene beïnvloedt. Voor bezoekers en specialisten vormt deze expo een unieke gelegenheid om zijn werk te herontdekken en inzichten te vernieuwen.

Doorheen de vaste collectie van het wonderlijke Sint-Janshopitaal ontdekken we een reeks vroege werken van Joseph Kosuth, één van de vaders van de conceptuele kunst. Daarnaast komt de Afro-Amerikaanse schilder Kehinde Wiley aan bod. Hij schilderde het officiële portret van de Amerikaanse president Barack Obama. Verder ook werk van de Iraanse schilder Aydin Aghdashloo. De Syrisch-Amerikaanse Diana Al-Hadid en landgenoot David Claerbout creëren voor dit project ook speciaal nieuw werk.

Meer informatie: www.museabrugge.be

Vrijdag 27 november 2020 om 11:00 aan het Sint-Janshospitaal - Mariastraat 38 in Brugge

Naar aanleiding van de coronacrisis werd beslist om alle culturele activiteiten te annuleren. Het UiTloket zal de tickethouders persoonlijk contacteren. Ben jij in het bezit van een ticket van een geannuleerde activiteit en werd je nog niet gecontacteerd: raadpleeg dan deze website en geef jouw gegevens met betrekking tot je ticket(s) door aan het UiTloket via het invulformulier, ten laatste op vrijdag 4 december 2020: https://www.oostende.be/tegast-uitloket-corona/