2015#2

zo 17.05 / Fietstocht langs de kustlijn

17.05.2015

Fietstocht langs (een deel van) de kustlijn met een aantal komende projecten van A Dog Republic

3_LIJN_FIETSTOCHT_PETIT TOUR

Hoewel zee en strand op het eerste gezicht overal hetzelfde lijken, munt de 67 kilometer lange kuststrook toch uit door verscheidenheid. Begeleid door de fietsters Ellen en Els, volgen we niet alleen de poëtische lijn van de Ode Maritima van Fernando Pessoa, maar ook die van de feeërieke Musée Promenade van het kunstenaarscollectief A Dog Republic (Yona Friedman, Nico Dockx, Jean-Baptiste Decavèle,...).

We fietsen de helft van het traject, namelijk van Knokke-Heist naar Oostende waardoor we met kleine omwegen de eerste opgestarte projecten voor Beaufort Buiten de Grenzen kunnen ontdekken. Het wordt een redelijk gemakkelijke fietstocht over vlakke wegen, hoofdzakelijk langs de autovrije zeedijk… tenzij we een stevige tegenwind hebben die dag WANT dan kiezen we resoluut voor de andere kant en gaan we van Oostende richting Knokke-Heist. We laten ten laatste vrijdagavond (telefonisch) weten of we effectief vanuit Oostende zouden vertrekken en als u niets van ons hoort houden we de oorspronkelijke route van Knokke-Heist naar Oostende.

U kan dus best met trein of tram (of met de hulp van een auto met chauffeur) naar het station van Knokke komen met je eigen fiets tegen 10:00. Dit is een eindstation met de trein . Indien je daar je auto parkeert, kan je tegen de avond makkelijk terug met de tram vanuit Oostende.

Onderweg bouwen we tijd in om van de kustlijn te genieten, ons eigen tempo te volgen, iets te eten, iets te drinken, over kunst te praten, te ontdekken. We sluiten om 18:00 ten laatste af in Oostende...

-  Zondag 17 mei 2015 van 10:00 tot 18:00 -  Vertrek met de eigen fiets aan het station van Knokke om 10:00 (niet: Duinbergen of Heist dus) én dichtbij de kusttram aan de Natiënlaan / met de fiets op tram of trein is gemakkelijk te organiseren, aan de stations is ook parkeerplaats voor auto’s / we eindigen aan het station van Oostende tegen 18:00 - Het traject van de fietstocht is een 40-tal kilometer / er zijn pauzes en een lunch voorzien in de Oesterput in Blankenberge / aangepaste kledij en een kleine sportieve voorbereiding is aangewezen -  Inschrijven kan via info@bildnis.be -  55 euro per persoon, begeleiding, ontmoeting met de kunstenaars en eenvoudige lunch met drank inbegrepen in de Oesterput in Blankenberge (max. 20 personen / 65 euro voor niet-leden) -  Overschrijven kan op rekeningnummer 280-0407407-44 (IBAN BE55280040740744 / BIC GEBABEBB)