2017#1

zo 26.02 / Dream Work – Animatie in kunstenaarsfilm

Zondag 26 februari 2017 om 11:00 in het klasje van CultuurCentrum De Grote Post Rolf Quaghebeur, directeur van Argos in Brussel geeft een inleiding maar toont vooral een aantal exemplarische films uit de Argoscollectie.

Animatie verschilt van klassieke film in de zin dat het meer dan welk medium ook toelaat om een nieuwe realiteit te scheppen die volledig los staat van wat zichtbaar is. De mogelijkheden van de verbeelding worden enkel beperkt door de creativiteit en technische kennis van de kunstenaar. Van stop-motion tot full blown animatiefilms… Rolf Quaghebeur, directeur van Argos in Brussel geeft een inleiding maar toont vooral een aantal exemplarische films uit de Argoscollectie.

Onder andere: Pascal Baes, 46bis Justin Bennett, City of Progress Wendy Morris, Off the record Hans Op de Beeck, The Building Wendy Morris, Bully Beef Steve Reinke, A Day for Cake and Accidents Anne-Mie Van Kerckhoven, Adam of Eve in het Paradijs Hänzel & Gretzel, Warm Liquid Event

Praktische info

Afspraak om 11:00 in de inkomhal van CultuurCentrum De Grote Post Hendrik Serruyslaan 18 in Oostende

€8 per persoon voor leden / €12 per persoon voor niet-leden (€1 handlingkosten inclusief; eventuele lunch achteraf niet inbegrepen)

Inschrijven via UiTloket Oostende Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende 059/33.90.00 – uit@oostende.be – www.uitinoostende.be Openingstijden: maandag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur

CultuurCentrum De Grote Post is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer: trein naar Station Oostende op ongeveer 10 minuten loopafstand; de kusttram stopt vlakbij (op 100 meter) aan de halte Marie-Joséplein. CultuurCentrum De Grote Post ligt tegenover het Leopoldpark (met zijn bloemenuurwerk) en het bronzen beeld “De Zee” (in de Oostendse volksmond Dikke Matilde). Je kunt het gebouw binnenkomen via één van de drie roterende deuren aan de hoofdingang.