2013#2

di 11.06 / Daguitstap naar Antwerpen

Dinsdag 11 juni 2013

Daguitstap naar Antwerpen met bezoek aan Kanaal Vervoordt en het atelier van Wesley Meuris

4_daguitstap

In de lijn van ons thema Vie_Vide nemen we u graag met de bus op sleeptouw, dwalend doorheen het boeiende culturele landschap van de de lente, met oog voor het melancholische. In Antwerpen bezoeken we dan ook graag het atelier van kunstenaar Wesley Meuris, wiens werken omschreven worden als ‘deconstruerende installaties met een architectuur-kritische dimensie’. Daarnaast worden we ook verwacht in de vestiging ‘Kanaal’ van de Vervoordt-Foundation, een prachtige site in Wijnegem.

In de voormiddag: bezoek aan het Kanaal van Vervoordt

De Vervoordt Foundation, gevestigd in de Kanaalsite is de beheerder van een belangrijke kunstverzameling die bestaat uit tal van antiquiteiten alsook enkele belangrijke hedendaagse werken. De Vervoordt Foundation engageert zich in het zoeken naar het universele in kunst door het ontdekken van de eigentijdse kwaliteit van het verleden en het zoeken naar hedendaagse objecten met een tijdloze kwaliteit.

In de namiddag: bezoek aan het atelier van Wesley Meuris

De architecturale vormen van Wesley Meuris zijn tegelijk zeer herkenbaar en toch vervreemdend. De werken van Meuris worden dikwijls omschreven als ‘deconstruerende installaties met een architectuur-kritische dimensie’. Wat hij deconstrueert is niet zozeer de architectuur, maar onze geconditioneerde blik. Met zijn werk leert hij ons naar architectuur kijken, uiteraard kritisch, maar vooral onbevooroordeeld, ontvankelijk en met plezier.

Praktische informatie - inschrijven via info@bildnis.be - De bus houdt halt in Oostende, Brugge, Gent afspraak om 9:00 aan de Visserijschool in Oostende / om 9:20 aan afrit Loppem van de E40 in Brugge / om 10u aan tramhalte Don Bosco van Flanders Expo in Gent - Om 11:00 komen we aan bij Vervoordt Foundation, Stokerijstraat 19 - Wijnegem - 70 euro per persoon, begeleiding, busreis, lunch en tickets inbegrepen - overschrijven kan op rekeningnr 280-0407407-44 (IBAN BE55280040740744 / BIC GEBABEBB) of ter plaatse betalen