2017#2

zo 18.06 / Bezoek Verbeke Foundation: collages en assemblages

Zondag 18 juni om 11:00 Uitstap naar Verbeke Foundation: 10 jarig bestaan en tentoonstelling MAN ANIMAL MACHINE

In het begin van de jaren 1990 begonnen Geert en Carla Verbeke-Lens kunst te verzamelen. Na een initiële interesse voor abstracte schilderkunst werd de collectie geheroriënteerd naar collages en assemblages van hoofdzakelijk Belgische kunstenaars. De afgelopen jaren werd de verzameling verder uitgebreid naar hedendaagse kunst en naar bio-art.

De kern van de privéverzameling bestaat uit een uitzonderlijke collectie van zo’n 4.500 collages en assemblages voornamelijk uit de twintigste eeuw. Een aparte ruimte werd ingericht om een deel van deze collectie permanent tentoon te stellen.

De Verbeke Foundation wenst een plek te zijn waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. Het werk van bio-artiesten en van kunstenaars die met levende materialen werken (planten, dieren, geuren) sluit hier naadloos bij aan. Sinds de opening van de Verbeke Foundation in 2007 kon de verzameling uitgebreid worden met hedendaagse werken en in situ gebouwde installaties.

Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht  om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen. De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet, zoals een ademend organisme.

Praktische info

Zondag 18 juni 2017 Afspraak om 11:00 ter plaatse aan de ingang van de Verbeke Foundation Westakker (zonder nummer) in Kemzeke (Stekene)

De rondleiding duurt tot 12:30/13:00, nadien is er zeker ruimte voor vrij bezoek Voorzie bij regenweer aangepast schoeisel (de rondleiding is binnen en buiten)!

€16 per persoon voor leden €20 per persoon voor niet-leden €1 handlingkosten inclusief eventuele lunch of drink achteraf niet inbegrepen

Wil je graag met iemand samen rijden of heb je een plaatsje vrij in de auto? graag een seintje via info@bildnis.be

neem afrit 11 Kemzeke/Stekene op de E34/N49 Antwerpen-Knokke. vanuit Antwerpen: neem op de rotonde de 3e afslag naar de ventweg richting Koewacht. vanuit Sint Niklaas of Zelzate-Knokke: over het viaduct, op de rotonde de 4e afslag naar de ventweg richting Koewacht.

Kom je graag met het openbaar vervoer? vanuit Sint-Niklaas, bus 41 of 43, halte ‘Trompstraat’ te Stekene (1 km wandelafstand)

Meer info: https://www.verbekefoundation.com/

Inschrijven via UiTloket Oostende Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende 059/33.90.00 – uit@oostende.be – www.uitinoostende.be Openingstijden: maandag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur

Online ticket boeken en print at home, kan via deze link: http://brugge.iticketsro.com/uitloket/SearchResults.aspx