2015#2

zo 10.05 / Bas Bulteel

10.05.2015

Huisconcert ‘Reflections’ van pianist Bas Bulteel en kleine presentatie van de kunstuitgaven van de Vrienden van Mu.ZEE - Provincie West-Vlaanderen

4_LIJN_BAS BULTEEL_UPDATE

Oostendenaar Bas Bulteel houdt van instant improvising. Zoals een kunstenaar die met een wit canvas begint, vertrekt hij vanuit het niets naar een harmonische of ritmische lijn. Niets ligt vast, de eerste klanken bepalen het vervolg van een spannende, avontuurlijke trip. En ondertussen worden de kunstuitgaven van de voormalige Vrienden van Mu.ZEE gepresenteerd in de ruimte, onder andere met werk van Pieter Vermeersch, Louis De Cordier, Jef Geys, Herman Bellaert en Joris Ghekiere.

Pianist Bas Bulteel ontving recentelijk de Klara muziekprijs voor beste jazz-cd Coming Home (W.E.R.F. 121). Het werd een ode aan het traditionele pianotrio, maar met een onmiskenbare eigen sound en het schilderij Gaze of Hesitation van Yves Velter op de cover. Het resultaat is een boeiende en kleurrijke plaat die vooral verrast door haar eenvoud en opvalt door Bulteels eigen composities. De mooi uitgebalanceerde solo’s getuigen van raffinement en de ritmesectie begeleidt de piano met een delicate subtiliteit.