2023#1

zo 06.08 / Anne-Mie Van Kerckhoven - Alles=Goed

Anne-Mie Van Kerckhoven  
Alles=Goed
Zondag 6 augustus om 11:00
in het auditorium van Mu.ZEE 
Romestraat 11, Oostende

Anne-Mie Van Kerckhoven, geboren in Antwerpen, is beeldend kunstenaar en is sinds midden jaren 70 actief als kunstenaar. Ze schrijft, maakt tekeningen en installaties, videos en animatiefilms, en schilderijen en collages op synthetisch materiaal. Een directe feministische toon beheerst haar werk waar het erotische het machine-fetishisme tegenkomt. Het interieur, in het bijzonder de huiselijke setting, is dikwijls de plaats waar droomachtige interacties tussen mensen en machine-achtige vormen gebeuren.

In de jaren 90 vermengden haar handgemaakte beelden zich met computergrafiek, terwijl van in het begin tekst aanwezig was om Van Kerckhoven’s trotse, soms exhibitionistische vrouwenfiguren als song-lyrics bij te staan. Muziek heeft altijd, parallel aan haar visuele output, een belangrijke rol gespeeld in Van Kerckhoven’s creatieve productie, en zij en Danny Devos zijn als Club Moral lang een sleutelpaar geweest in de internationale experimentele muziek scene.

"Ik rond op dit moment een langjarig project af (2011-2023) waarvoor ik al mijn teksten chronologisch groepeerde rond een opeenvolging van 33 vrouwenreeksen die ik in 35 jaren maakte. Dit breng ik in confrontatie met teksten die als beschouwingen en kritieken over mijn werken verschenen. Intervieuws en diepgaande exposés van curatoren en historici over specifieke facetten van mijn werk vervolledigen dit overzicht. Het geeft inzage in een wisselwerking tussen inspiratie, kunstactiviteit, zelfreflectie en de dialoog die aangegaan wordt met gedrukte dokumenten van professionelen uit de kunstwereld.
De harde schijf waar ik na een tijd alle te gebruiken documenten begon te verzamelen noemde ik Alles=Goed. Omdat, wanneer men van eender wat alles optelt, men uitkomt bij iets goeds. Elk leven dat geleefd wordt brengt uiteindelijk iets goeds teweeg. Al is het dat het slechte er ons aan herinnert dat er zoiets als het goede is."

Vanaf 1982 wordt ze vertegenwoordigd door Zeno X Galerij te Antwerpen en sinds 1999 ook door Galerie Barbara Thumm in Berlijn. Ze stelt vanaf 1975 regelmatig tentoon in binnen-en buitenland, waar ze ook voordrachten geeft over haar werk. Ze is vanaf 2008 lid van de KVAB te Brussel en kreeg vorig jaar een Eredoctoraat aan de UA.

€8 (-26 jaar) | €10 voor de lezing
€80 voor de volledige lezingenreeks van 2023

Betaling kan via BE55 2800 4074 0744 / GEBABEBB
met vermelding van uw naam en/of de specifieke lezing
of ter plaatse aan het onthaal van BILDNIS 
in Mu.ZEE bij aanvang van de lezing.

Er is geen reservatie of bevestiging meer nodig.