2023#1

zo 05.11 / Marjolijn Dijkman - Earthing Discharge

Marjolijn Dijkman 
Earthing Discharge
Zondag 5 november om 11:00
in het auditorium van Mu.ZEE 
Romestraat 11, Oostende

Marjolijn Dijkman (°1978, Groningen, NL) woont en werkt in Drogenbos (BE) en Saint-Mihiel (FR). Tijdens haar lezing leren we haar beter kennen als een op onderzoek gebaseerde en multidisciplinaire kunstenaar die gebruik maakt van film, fotografie, beeldhouwkunst en installatie. Haar praktijk richt zich op de raakvlakken tussen cultuur en andere onderzoeksgebieden.

De werken zelf zijn speculatief, deels gebaseerd op feiten en onderzoek, maar vaak ook tot de verbeelding sprekend. Ze heeft een intuïtieve en artistieke benadering en streef ernaar verborgen verhalen en relaties te onthullen die misschien over het hoofd worden gezien. Marjolijn Dijkman betrekt het publiek bij directe ervaringen die hun relatie met hun omgeving kunnen versterken. De productie van werken is vaak een experimenteel en innovatief creatieproces waarbij andere wetenschappers, technici en ambachtslieden betrokken zijn.

Sinds 2005 runt Marjolijn Dijkman samen met haar partner Maarten Vanden Eynde Enough Room for Space, een onafhankelijk kunstenaarsinitiatief dat zich richt op experimentele onderzoeksprojecten en tentoonstellingen. Ze is op dit moment een PhD kandidaat als onderdeel van de onderzoeksgroep 'Deep Histories Fragile Memories' bij de Intermedia afdeling aan LUCA / KU Leuven in Brussel.

€8 (-26 jaar) | €10 voor de lezing
€80 voor de volledige lezingenreeks van 2023

Betaling kan via BE55 2800 4074 0744 / GEBABEBB
met vermelding van uw naam en/of de specifieke lezing
of ter plaatse aan het onthaal van BILDNIS 
in Mu.ZEE bij aanvang van de lezing.

Er is geen reservatie of bevestiging nodig. Feel welcome.

Earthing Discharge