2022#3

zo 04.09 / EMERGENT

EMERGENT
Frank Maes
Zondag 4 september om 11:00
Auditorium Mu.ZEE, Romestraat 11 in Oostende

EMERGENT is een platform voor hedendaagse kunst, gevestigd in Huis De Valk, een deels 16de-eeuws gebouw op de Grote Markt van Veurne. In deze historische context voelt het als een bijzondere uitdaging om hedendaagse kunst te presenteren. Er worden er kwaliteitsvolle solo- en groepstentoonstellingen georganiseerd met nieuw en bestaand werk..

EMERGENT houdt de vinger aan de pols van het bredere, hedendaagse kunstdiscours; via uitstappen en reizen wordt de (inter-)nationale kunstwereld verkend. Samen met een groep van geïnteresseerden ontwikkelen ze een duurzaam, coherent, veelzijdig en voortdurend evoluerend perspectief.

EMERGENT weet een prikkelende spanning te genereren tussen binnen en buiten, tussen beantwoorden aan de verwachtingen en die te buiten gaan; tussen het heel specifieke, particuliere of lokale enerzijds, en het globale, het algemene of universele anderzijds. Hierin schuilt hun maatschappelijke betekenis.

Meer info: www.emergent.be

Frank Maes is kunsthistoricus, voormalig senior curator van S.M.A.K. Gent en hoofdredacteur van Janus Magazine. Hij was ook lesgever aan de Gentse School of Arts en het Brusselse LUCA. Momenteel is hij artistiek directeur van de EMERGENT in Veurne. Aan de Universiteit van Amsterdam werkt hij ook aan een doctoraat over de Canadese beeldhouwkunstenaar Royden Rabinowitch.

Inschrijven kan via deze linken: ticketlink 
of stuur een mailtje naar uit@oostende.be
of bel even op nummer 0800 1 8400
of kom langs via het onthaal op de dag zelf

10 euro leden / 15 euro niet-leden

interesse om lid te worden? klik hier